poniedziałek, 28 lutego 2011

Łosoś pieczony z jabłkami banalnie prosta potrawa

Łosoś pieczony z jabłkami
Witam wszystkich chciałby podzielić się z super przepisem na pieczonego łososia w całości
1.Składniki
- łosoś w całości z łuską (nie filet),jabłka ,imbir świeży ,cytryna, masło
2.Przygotowanie (bardzo ważne nieobierany ryby z łuski pieczemy w całości z głową)
Rybę należy wypłukać w zimnej wodzie osuszyć i skropić sokiem z cytryny ,jabłka kroimy w kostkę lub ucieramy na tarce dodajemy pokrojony imbir ,sól, pieprz do smaku , sok z cytryny ,masło i wszystkie podane składniki łączymy faszerujemy tym rybę . Pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 stopni około 45-50 minut w zależności od wagi ryby .
Polecam Palce lizać !!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz